De beste teksten voor jouw webshop

De start van een goede tekst start bij de research. Dat is zo voor alle soorten teksten en dus ook voor de SEO-teksten. Ga daarom van start met het verdiepen van jezelf in jouw doelpubliek. Ga na wat hun drijfveren zijn, wat ze interesseert en wat jouw concurrenten doen. Na een grondige research kan je aan de slag gaan met het beslissen wat je wilt schrijven. Hoe beter jouw teksten, hoe beter jouw site en hoe vaker er wordt gelinkt naar jouw webshop. En dat levert natuurlijk heel wat conversie op! Je kunt de teksten zelf schrijven, maar SEO teksten laten schrijven is natuurlijk ook een optie.

It’s all about selling

Wie een website heeft, heeft meestal als doel om iets te verkopen. Daarom is het belangrijk om je webshop te zien als een gewone winkel, waar de klant zelf heen gaat. Wat drijft hen om de deur naar jouw winkel te openen? waarom moeten ze naar jouw webshop en niet die van een ander? Hoe kan je hen overtuigen om in jouw winkel te kopen? Zoek een antwoord op deze vragen en volg de voorwaarden om succesvol te zijn als verkopen: smeer niemand iets aan, richt je op emotie want kopen is emotie, en geeft je klanten een rationale bevestiging. Houd daarbij de slogan van het wereldberoemde merk L’Oréal in gedachten: “Omdat ik het waard ben”.

Als verkoper is het ook jouw taak om alle twijfel bij jouw klanten weg te nemen. Verkoop je een duur product, dan overtuig je hen dat ze voor deze prijs een topproduct in huis halen. Onthoud ditzelfde principe als je een SEO-tekst gaat schrijven voor jouw webshop. Leer eerst je doelpubliek kennen en kruip pas daarna in de pen. Wat tikken mensen in als ze bijvoorbeeld zoeken naar een kruiwagen? Wat hopen ze te vinden als ze iets intikken en wat willen ze zeker niet vinden. Kruip als het ware in het vel van je klanten en leer denken zoals hen. Hoe beter je hen kunt inschatten, hoe beter je hierop kunt inspelen.

Hoe leer ik m’n klanten kennen?

Dit kan je doen door de straat op te gaan en je klant face-to-face te leren kennen. Of je kunt opteren voor een enquête waarbij elke klant een beloning krijgt. Het is namelijk zo dat mensen sneller een vragenlijst gaan invullen als ze hiervoor iets in ruil krijgen. Daarnaast kan je ook je concurrentie bestuderen. Ga na wat zij goed of minder goed doen, en speel hierop in. Het is belangrijk om je concurrent te slim af te zijn en ervoor te zorgen dat jouw website beter geoptimaliseerd is. Wees ook actief op reviewsites, want dit is je grootste bron van informatie. Hier ontdek je wat klanten belangrijk vinden aan een product of dienst.

Het is tevens aangeraden om niet in alles goed te willen zijn. Specialiseer en word zo de absolute top op een bepaald vakgebied. Zo creëer je ook je eigen klantengroep die je trouw zullen blijven. Eenmaal je dit allemaal hebt uitgedokterd is het van cruciaal belang om een goede marketingboodschap over te brengen naar jouw cliënteel. Tot slot is het natuurlijk van groot belang dat je weet op welke woorden mensen zoeken naar jouw product. Dit is vooral belangrijk als je start met het schrijven van een SEO-tekst. Laat je teksten draaien rond de zoekwoorden en zorg er zo voor dat Google jouw website hoger gaat ranken.

We don’t like crap

Steek je tijd niet in nutteloze content. Bij SEO draait alles om inhoud en dan hebben we het niet enkel over het zoekwoord. Zorg er ook voor dat je content tijdloos is zodat je je SEO-tekst kunt blijven gebruiken. Kijk via Google Analytics, Rank Tracker en social media ook hoe jouw SEO-teksten in ontvangst worden genomen. Slaan ze aan en blijven bezoekers er langer door op de pagina? Dit zijn allemaal gegevens die je zo terugvindt en die je kunnen helpen om je teksten nog beter te maken.